Konferencia-műfajok

A konferencián szimpózium, előadás és poszter műfajban lehet prezentációt tartani. Jelentkezni mindhárom kategóriában az absztrakt elektronikus úton történő benyújtásával lehet. Egy résztvevő legfeljebb két esetben lehet első szerző, emellett a szakmai bemutatók számától függetlenül legfeljebb egy szimpózium-elnöki és egy opponensi szerepkört tölthet be..

Szimpózium

Az előadások ebben az esetben az elnök által szervezett szimpózium keretében hangzanak el. A szimpóziumok 90 percesek, ezalatt 3 vagy 4 előadásra kerül sor, majd az opponensi értékelés következik. A szimpózium elnöke kéri fel és informálja a szimpóziumban előadást tartó kollégákat, valamint a szimpóziumot értékelő opponenst. A szimpózium összefoglalóját, valamint a szimpózium előadásainak az összefoglalóit az elnök tölti fel. A szakmai anyagok feltöltését megelőzően a szimpózium minden résztvevőjének regisztrálnia kell a konferencia weboldalán.

Előadás

A tematikus előadásokra a Tudományos Programbizottság által szervezett tematikus szekciókban kerül sor. A tematikus szekciók 90 percesek, ezalatt 4 vagy 5 előadás hangzik el. A 15 perces előadásokat megbeszélés, vita követi. A tematikus szekció munkáját a Tudományos Programbizottság által felkért elnök moderálja.

Poszter

A poszterek a Tudományos Programbizottság által szervezett poszterszekciókban mutathatók be. A körülbelül 2 méter magas poszterállványokra legfeljebb 150 x 150 cm-es poszterek illeszthetők. A poszterek 5 perces szóbeli bemutatását követően az érdeklődők szakmai diskurzust folytatnak a szerzőkkel a bemutatott kutatásokkal kapcsolatban. A poszterszekció így kiváló lehetőséget ad a kutatások különböző aspektusainak kötetlenebb formában történő megvitatására. A poszterszekció munkáját a Tudományos Programbizottság által felkért elnök moderálja.

 

 

Szeged

Látogatóknak, résztvevőknek

PÉK 2003-2014

Támogatók

Kapcsolat

Bírálóknak

Bírálók belépése

Szervezőknek

Szervezők belépése