XVI. Országos Neveléstudományi Konferencia

Szeged, 2016. november 17-19.

Szent-Györgyi Albert Agóra

A szakmai anyagok típusai

A konferenciára különböző típusú (szimpózium, tematikus előadás, poszter) szakmai anyagokkal lehet jelentkezni. Minden szakmai anyagot kizárólag elektronikus úton, a Szakmai anyagok kezelése oldalon lehet benyújtani. A szakmai anyagok feltöltése – a típustól és a résztvevők számától függetlenül – kizárólag akkor sikeres, akkor kerülhet sor bírálatukra, ha minden résztvevő regisztrál a konferencia honlapján (Regisztráció). Egy résztvevő első szerző maximum kétszer lehet, ezen kívül egy esetben lehet szimpóziumi elnök és egy esetben opponens. Egy szimpóziumi vagy tematikus előadásnak, illetve egy poszternek maximum öt szerzője lehet. 
 
Szimpózium
A szimpóziumot annak elnöke szervezi, moderálja, illetve ő kéri fel az opponenst is. A szimpózium 105 perces, tartalmazza a 4 vagy 5 előadást, az opponensi értékelést, valamint az érdeklődők által feltett kérdéseket és a válaszokat. A szimpózium összefoglalóját, valamint az előadások absztraktjait a szimpózium elnöke nyújtja be, és csak ő kapja meg a bírálatot, amiről tájékoztatja a szimpózium résztvevőit. 
 
Tematikus előadás
A tematikus előadásokra a Tudományos Programbizottság által szervezett tematikus szekciókban kerül sor. Egy szekció 105 perces, 4 vagy 5 előadást tartalmaz, mindegyiket hozzászólás, vita követi, amit a Tudományos Programbizottság által felkért szekcióelnök moderál. 
 
Poszter
A posztereket a Tudományos Programbizottság által szervezett poszterszekcióban mutatják be a résztvevők. Az állványokra A0-s méretű (841x1189 mm) posztert lehet elhelyezni. A poszterszekció 105 perces, tartalmazza a poszterek egyenkénti – maximum 6 perces – bemutatását, illetve az érdeklődők és résztvevők által feltett kérdéseket és a válaszokat. A poszterszekciót a Tudományos Programbizottság által felkért szekcióelnök vezeti le.
 
 
Az idei konferencián kerekasztal-beszélgetésre és műhelyfoglalkozásokra is sor kerül. A kerekasztal-beszélgetés résztvevőire és a műhelyfoglalkozások vezetőire a Tudományos Programbizottság tesz javaslatot és kéri fel őket. A kerekasztal-beszélgetés szorosan kapcsolódik a konferencia központi témájához; a műhelyfoglalkozások elsősorban – a köz- és a felsőoktatást egyaránt érintő – módszertani kérdésekkel, problémákkal és lehetőségekkel foglalkoznak.

Szeged

Hírek

ONK képekben

A Galériában megtekinthetők a konferencián készült fotók! 

2016-11-29 07:50:03

Zenés-táncos est és társas vacsora

A zenés-táncos esten fellép a Dollár Boys Band, a társas vacsora helyszíne az Anyám tyúkjai (Szeged, Széchenyi tér 13–14.)

2016-11-15 06:43:22

Parkolás

 A konferencia ideje alatt az Agóra parkolójában ingyenesen parkolhatnak (75 szabad hely van). 

2016-11-14 17:50:34

Szervezőknek

Szervezők belépése

Bírálóknak

Bírálók belépése