Szegedi Tudományegyetem - Csongrád Megyei Szak- és Szakmai Szolgáltató Intézet
IV. PEDAGÓGIAI ÉRTÉKELÉSI KONFERENCIA PÉK 2006

SZIMPÓZIUM

A szimpóziumok megtartására 100 perc áll rendelkezésre, melyből legalább 10 perc időtartamot kell hagyni a végén az opponens értékelésére. A szimpóziumot a benyújtó elnök vezeti le, egyben ő felel az időkeretek betartásáért, dönt az egyes előadások sorrendjéről és időtartamáról. Javasolt, hogy az időkerettel úgy gazdálkodjanak, hogy a szimpózium hallgatóságának lehetősége legyen kérdések megfogalmazására, legyen idő a szakmai párbeszédre.
Ajánlott a számítógépes prezentáció alkalmazása. Minden szekcióteremben projektor és laptop áll majd rendelkezésre. Kérjük, egyéb eszközigényüket e-mailben április 10-ig jelezzék.

TEMATIKUS ELŐADÁS

A tematikus előadásokat témájuk alapján szekciókba csoportosítottuk. Egy szekcióban 4-5 előadás szerepel, a szekciók 100 percesek. Egy-egy előadás 15-20 perces lehet, melyet 5 perces vita követ. A szekciót a levezető elnök moderálja, egyben ő felel az időkeretek betartásáért.
Az előadások esetében ajánlott a számítógépes prezentáció alkalmazása. Minden szekcióteremben projektor és laptop áll majd rendelkezésre. Kérjük, egyéb eszközigényüket e-mailben április 10-ig jelezzék.

POSZTER

A poszterek elhelyezésre 1,4 m magas, 0,9 m széles paraván áll rendelkezésre. A poszter elkészítésének főbb irányelvei: a poszter kövesse a pedagógiai szakcikkek formai tagolását; alkalmazzon legalább 20 pt-os betűket. A poszteren előnyös az információk figyelemfelhívó megjelenítése, táblázatok, ábrák és képek alkalmazása, kevés folyó szöveg szerepeltetése. Ajánlott az egységes, nyomdai kivitelezésű, színes megjelenés. További lehetőség az A4-es vagy A3-as lapokból összeállított poszter, ebben az esetben balról jobbra, majd fentről lefelé következnek egymás után az oldalak.
A poszterszekciókat egy külön teremben helyezzük el, a poszterekről folyó beszélgetést a levezető elnök moderálja. A szekcióban a levezető elnök köszöntését követően poszterről-poszterre haladva minden prezentáló 4-5 percben, szóban is ismerteti a munkáját. Ez az idő arra elegendő, hogy a téma megemlítése mellett elsősorban magáról a poszterről beszéljen: mi található azon, és mit érdemes részletesebben megnézni.
A poszterek közös áttekintését követően lehetőség van a kutatási eredmények egyéni megvitatására. A poszterek a konferencia zárásáig fent maradhatnak.
 

A korábbi konferenciák programja:    2003 | 2004 | 2005