Konferencia-műfajok

Szimpózium, tematikus előadás és poszter kategóriákban, az alábbiakban meghatározott kritériumoknak megfelelő, rövid tartalmi összefoglaló (absztrakt) elektronikus úton történő előzetes benyújtását várjuk. Egy résztvevő legfeljebb egy-egy szimpózium-elnöki és opponensi szerepkört tölthet be, emellett további három előadásnak lehet szerzője.

Szimpózium

Egy szimpózium keretében 4 vagy 5 előadás tartható, amelyek együttesen a szimpózium témájának mélyebb megismertetését, elemzését valósítják meg. A szimpóziumot az elnök szervezi, aki (1) felkéri és informálja a szimpóziumban előadást tartó kollégákat, (2) felkéri a szimpóziumot értékelő opponenst, (3) benyújtja a szimpózium tartalmi összefoglalóit és segíti a szimpózium résztvevőinek regisztrációját. A szimpóziumok 100 perces időtartamúak.

Előadás

Az előadásokat (tartalmi és módszertani hasonlóság alapján) a Tudományos Programbizottság sorolja be a program 100 perces tematikus szekcióiba. Egy szekcióba 4-5 előadás kerül, így a hallgatóság kérdéseire is időt hagyva egy előadás időtartama mintegy 15-18 perc.

Poszter

A poszterszekcióban a poszterek rövid (mintegy 5 perces) szóbeli bemutatására biztosítunk lehetőséget. A hozzávetőlegesen 2 méter magas poszterállványokra legfeljebb 160x150 centiméteres poszterek illeszthetők rajzszöggel, gyurmaragasztóval vagy ragasztószalaggal. A konferencia ideje alatt a poszterek végig fent maradhatnak.