Felhívás

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Neveléstudományi Intézete és Neveléstudományi Doktori Iskolája, valamint a SZAB Oktatáselméleti Munkabizottsága

"IX. Pedagógiai Értékelési Konferencia - PÉK 2011"
címmel

2011. április 29-30-án tudományos konferenciát szervez a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (6720 Szeged, Somogyi u. 7.).

A meghívott előadók mellett a pedagógiai értékeléssel foglalkozó kutatóknak, pedagógiai szakértőknek, kutató pedagógusoknak nyújtunk lehetőséget új kutatási-fejlesztési eredményeik bemutatására.

A konferencián elsősorban pedagógiai értékeléshez kapcsolódó empirikus kutatások, innovatív értékelési módszerek, a pedagógiai értékelést a közoktatásban vagy a felsőoktatásban alkalmazó vizsgálatok, pedagógiai kísérletek, innovatív oktatási módszerek, illetve azok eredményei mutathatók be, továbbá e területekhez kapcsolódó elméleti előadások tarthatók.

Szimpózium, tematikus előadás vagy poszter kategóriákban, a meghatározott kritériumoknak megfelelő, rövid tartalmi összefoglaló (absztrakt) nyújtható be elektronikus úton 2011. február 25. és március 15. között. A beérkezett anyagok értékelését a Tudományos Programbizottság által felkért két független bíráló végzi, a megadott szempontrendszer alapján. A bírálatok eredményéről, az anyagok elfogadásáról vagy elutasításáról 2011. március 25-ig e-mailben küldünk értesítést.

Várjuk azon érdeklődő kollégák jelentkezését is, akik nem kívánnak prezentálni, de szívesen tájékozódnak a pedagógiai értékelés elméleti, gyakorlati kérdéseinek világában!