Szegedről

Szeged rövid története

Szeged ma Magyarország harmadik legnépesebb városa. Az ország délkeleti részén terül el, a Tisza és a Maros találkozásánál. A várost már a 12. századi iratokban is említik, azonban mégis az 1879-es árvíz okán vált ismertebbé. Ekkortájt a Tisza szabályozatlansága miatt hatalmas árteret követelt magának, és 1879. március 12-én a folyó elpusztította a város szinte valamennyi épületét. A város újjáépítésében több nagy európai város segédkezett; ekkor alakult ki a támogató városokról elnevezett nagykörút, és vele együtt a város sugaras szerkezete. Az újjáépítés során a szecesszió, a kor domináns építészeti stílusa a belváros valamennyi épületén megjelent, ezáltal egységes megjelenést kölcsönözve otthonunknak. Az ide látogatóknak érdemes egy napfényes délutánon megejteniük a palotasétát, mely a belváros legszebb szecessziós épületeit érinti.  (http://szegedtourism.hu/palotaseta)

Kikapcsolódás Szegeden

A szubmediterrán éghajlatú Szeged méltán érdemelte ki a napfény városa címet, ugyanis a szegediek élvezhetik a legtöbb napsütötte órát országszerte. A meleg tavaszi napok nem csupán a belvárosi sétákra, de a természet által övezett tanösvények bejárására is kiváló alkalmat nyújtanak. Köszönhetően a Szent-Györgyi Albert Rotary Clubnak, immáron a város határain belül is módunkban áll kisebb-nagyobb erdei séták megtétele. A Bertalan-híd Újszegedi hídfőjétől induló, hullámtérben található Farkas-ösvényen a fák kellemes árnyékában sétálhatunk el egészen a Maros-torkolatig és vissza, mindössze másfél óra alatt.

Szeged bővelkedik a szabadidős programokban, így például vendégeink kikapcsolódhatnak a Napfényfürdő Aquapolisban vagy az Anna Fürdőben, szórakozhatnak a Bowling és Teke Centrumban vagy a Tiszaparti Élmény és Kalandparkban; a különleges kulináris élmények kedvelői pedig ellátogathatnak a Roosevelt Téri Halászcsárdába, a Szeged Étterembe vagy a John Bull Pubba. (elérhetőségek, lásd lentebb)

Tiszavirágzás

Konferenciánk metaforája a kérész, és vele együtt a tiszavirágzás egy olyan esemény, mely a világon egyedülállóan, már kizárólag csak a Tisza és mellékágai mentén tapasztalható csodálatos élmény. A kérészek násztáncát évente egyszer, csupán néhány napon keresztül figyelhetjük meg. Ilyenkor turisták százai látogatnak el erre a tájegységre, hogy megfigyelhessék ezt az unikális természeti jelenséget. A kérészek táncáról itt tekinthet meg egy videót:

Elérhetőségek

Napfényfürdő Aquapolis Szeged: http://www.napfenyfurdoaquapolis.com/hu/fooldal/

Anna Fürdő: http://www.szegedsport.hu/intezmenyek/anna-furdo

Bowling és Teke Centrum: http://szeged-teke.hu/

Tiszaparti Élmény és Kalandpark: http://www.tiszapartielmenyeskalandparkszeged.hu/