Felhívás

Kedves Kollégák!

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Neveléstudományi Intézete és Neveléstudományi Doktori Iskolája

"VII. Pedagógiai Értékelési Konferencia - PÉK 2009"
címmel

2009. április 24-25-én tudományos konferenciát szervez a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (6720 Szeged, Somogyi u. 7.).

A meghívott előadók mellett a pedagógiai értékeléssel foglalkozó kutatóknak, pedagógiai szakértőknek, kutató pedagógusoknak szeretnénk lehetőséget nyújtani új kutatási-fejlesztési eredményeik bemutatására. A konferenciára benyújtott anyagok szakértői bírálati rendszerben (peer-review) történő elbírálásáért a Tudományos Programbizottság felelős.
A konferencián elsősorban pedagógiai értékeléshez kapcsolódó empirikus kutatások, innovatív értékelési módszerek, a pedagógiai értékelést a közoktatásban vagy a felsőoktatásban alkalmazó vizsgálatok, fejlesztőprogramok, pedagógiai kísérletek, innovatív oktatási módszerek, illetve azok eredményei mutathatók be, továbbá e területekhez kapcsolódó elméleti előadások tarthatók.

Szimpózium, tematikus előadás vagy poszter kategóriákban, a továbbiakban meghatározott kritériumoknak megfelelő, rövid tartalmi összefoglaló (absztrakt) elektronikus úton történő előzetes benyújtását várjuk azoktól, akik a rendezvény profiljához illeszkedő témával szerepelni szeretnének a konferencián.
Az absztraktokat elektronikus úton lehet feltölteni 2008. december 1. és 2009. február 16. között. Szimpózium esetében az elnök egyben nyújtja be az előadásokat. A beérkezett anyagok értékelését a Tudományos Programbizottság által felkért két független bíráló végzi, az alábbiakban megadott szempontrendszer szerint.
Részvételi díj: 19.000 Ft.
Jelentkezését várva és a konferencia sikerében bízva tisztelettel üdvözlik Önt a Tudományos Programbizottság és a Szervezőbizottság tagjai!

Nagy szeretettel várjuk azokat az érdeklődő kollégákat is, akik nem kívánnak prezentálni, de szívesen tájékozódnak a pedagógiai értékelés elméleti, gyakorlati kérdéseinek világában!